lauantai 25. toukokuuta 2013

Keisarin uudet vaatteet aka. CUSCO

Otettiin tossa viikko sitte tyttöjen kanssa irtautuminen arjesta ja suunnattiin Cuscoon. Ainollehan toi reissu oli selvää pässin lihaa jo ihan silleen ajoissa mutta meikäläinen päätti sitte tiistaina, että joo voisin lähtä kanssa. Lentoliput sain hommattua keskiviikkona ja torstaiaamuna oliki sitte jo lähtö. Normaaliin tapaan nukuttiin taas se joku 3h ennen lähtöä.

Ollaan aina niin pirteitä kun lähtään reissuun! Mehän ei siis oltu samoilla lennoilla, koska varasin kokonaan eri lentoyhtiöltä itelleni. Kentällä oltiin vähän yli klo 6 aamulla. Sen takia, että Ainon lento oli super aikaseen. Tai PITI olla. Neiti tepasteli kaikessa rauhassa koneeseen ja mä jäin odottelemaan omaani. Ei muuta ku et puolisen tuntia myöhemmin tuli soittoa, että se lento taitaa olla peruttu. Tai ainakaan se ei vielä liiku minnekään. Ou jesh. Mitäs siinä, mun lento lähti ajallaan ja kun pääsin Cuscoon niin eiköhän Aino soittanu olevansa edelleen Limassa. Pääsi se onneks seuraavalle lennolle, kepeät 8h kentälle saapumisen jälkeen.

Mä oonki aina halunnu liikkuu yksin tuntemattomassa kaupungissa. Not. Varsinkaan siis Perussa. No ei muuta ku kentältä taksia ja hostellin metsästykseen. Onneks sain Ainolta mahdollisen hostellin nimen ja osoitteen. Hostel Flying Dog ja Choquechaqa. Lausupa sitä sitte kuskille. :D



No mä olin hostellilla jo ennen puolta päivää. Aino saapu neljä tuntii myöhemmin. Mä siinä välissä vetelin eväät poskeen ja päikkäritki ehin ottaa. Luojan kiitos, koska hiukan väsytti. Illemmalla raahattiin ittemme vielä ettimään ruokaa. Meksikolaista, naaaaam. Alkuruoaksi tomaattikeitto ja valkosipulileipii, pääruoaksi oisko ollu quesadilloja ja loppuun vielä pienet suklaaletut. Koko hommalla hintaa joku 5e. Muutama koju kierreltiin kanssa ja päätypä mukaan yksi alpakanvillahuivikin. Sitte koisimaan. Kauaa ei tarvinnu unta odotella.


Perjantaiaamu alkokin sitte ajoissa, kun mä kuuntelin, että ihan ku joku koputtais oveen. Ja niin koputtiki. Meijän Etelä-Amerikan delegaation kolmas osapuoli Roosahan se siellä. Kyllä me sitä osattiin odottaa, muttei ihan niin aikaseen. Chilestä saapui hän. Lentäen Arequipaan ja sieltä yöbussilla Cuscoon. Silloin ei sitä viitsitty sanoa, mutta nyt mainittakoon etten itse kyllä bussilla Cuscoon matkustaisi. Enkä varsinkaan Arequipasta. Lähes koko matka täynnä ns. punaisia eli vaarallisia alueita. Jokin aika sitten yksi bussillinen ihmisiä oli ryöstetty kokonaan. Niiltä vietiin siis kaikki. Taskutkin tutkittiin. Aseilla uhaten tietenkin.


Pisteltiin aamupala naamariin, Roosa kävi (jääkylmässä) suihkussa ja suunnattiin ulos. Pitihän sitä tutustua mestoihin. No oikeastaan koko perjantai meni Machu Picchun lippuja metsästäessä. Päätettiin ettei haluta mitään monen päivän reissua, koska aika oli rajallinen. Paluulennot Limaan maanantaiaamuna. Ja kaikki matkanjärjestäjäthän nimenomaan esittelivät kahden päivän reissujaan. Niihin vain kuului niin paljon ylimääräistä, että pyöriteltiin vaan päitämme. Ei ei. Me mennään sinne sunnuntaina ja sillä selvä. Loppujen lopuksi illalla ostettiin päiväreissu meidän omalta hostellilta. -.-


Lauantai pyhitettiin kokonaan kuvailuille ja shoppailulle. Aurinkokin vähän pilkisteli. Suurimman osan ajastahan siis oli pilvistä ja aina välillä tuli tihkusateita. Ne tosin kesti vaan sen viitisen minuuttia.


Nälän yllättäessä löydettiin kebabmesta ja oltiin taivaassa. Koko reissun aikana ei kyllä syöty kertaakaan perulaista ruokaa. Haha.

Kuvailuja Plaza de Armaksella. Sen niminen mesta löytyy muuten joka ikisestä kaupungista!

Aino ja kerrospukeutuminen.



Sanotaanko niin, että tuli kierreltyä niitä kojuja ihan kyllästymiseen asti. Mullahan ongelmana oli se, etten saanut automaatista nostettua enää rahaa, koska debit puoli ei täällä halua toimia. Tai toimii se kortilla maksettaessa, muttei automaatilla. Ja sitä electronia mulla ei ole, kun se varastettiin pari kuukautta sitten ja uusi on vasta tulossa. Olettaen, että se ei katoa postissa, mikä täällä on hyvin yleistä. Ja pankkitilin saldosta mulla ei myöskään ole ollut minkäänlaista hajua sen ryöstön jälkeen, koska silloin meni myös nettipankkitunnukset. Jejeee. No onneksi sain uudet nyt ihan muutama päivä sitten! Elämä hymyilee taas ja visalasku maksettu hittoon.

Tuli muuten ostettua ainakin neule ja kaksi paksua huivia. Kaikki alpakan villaa.  Illalla olikin sitten pakko suunnata ajoissa nukkumaan, koska herätys 02.30 ja suunnaksi Machu Picchu! Perus päivä siis luvassa.

x Karoliina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti